FORGOT YOUR DETAILS?

Stress la mengajar matematik. Dah ajar tapi tetap jugak tak faham. Dah ajar sifir tapi tak ingat-ingat. Darab kotak-kotak pun salah lagi. Mereka masih lagi takut-takut lagi dengan nombor. Tu apa yang anda rasa kan? Tidak kira guru atau ibu bapa. Keep Calm and let JuST help you. JuST? Apa tu JuST? Mudah kata ia adalah kursus bagi membantu masalah sifir. Jadi, JOM ! Alami sendiri keajaiban matematik kami. Belajar untuk Mengajar.

PROGRAM JURULATIH SIFU TAJ (JuST)

Program Jurulatih Sifu Taj atau dikenali sebagai JuST merupakan salah satu usaha QC Group Sdn Bhd dalam memenuhi pasaran dan permintaan di seluruh negara. Kursus ini dikendalikan oleh Sifu Taj sendiri. Selepas peserta yang menyertai program ini mereka akan digelar sebagai Jurulatih Utama (JU). Selain itu, untuk makluman pencarian JuST hanya dibuka 6 kali setahun.

LOKASI

HQ QC Group

PENYERTAAN

Terhad Kepada 4 Orang

PESERTA AKAN MENDAPAT

Sijil,Modul,Slide dan Makanan Disediakan

SKOP

BIDANG TUGAS

  • Menjadi jurulatih/penceramah bagi Bengkel Bijak Sifir (BeST) atau mana-mana program yang dianjurkan oleh pihak QC Group Sdn Bhd di sekolah-sekolah seluruh Malaysia secara sepenuh masa atau separuh masa mengikut keperluan program dan kelapangan JU yang dilantik.

OBJEKTIF

PROGRAM

  • Untuk meningkatkan kompetensi diri.

  • Untuk mempelajari teknik baharu dalam sifir.

  • Mengasah teknik mengajar yang lebih efektif dan efisien

  • Meningkatkan keyakinan diri dalam mengajar matematik.

  • Membantu memberikan tumpuan kepada soalan-soalan yang popular dalam Matematik.

  • Memberikan pendedahan tentang kaedah dan cara mudah untuk memahami konsep Matematik.

JuST PEMBELAJARAN

JuST PARENTING

Sijil pengamalan untuk ahli keluarga sahaja

JuST TEACHING

Sijil pengalaman untuk sekolah sendiri

KELEBIHAN JuST

  • Pensijilan
  • Percuma Modul dan Buku Kerja Bijak Sifir
  • Boleh menganjurkan program seperti ceramah, seminar, bengkel, dan juga gerak gempur
  • Bahan-bahan program disediakan oleh HQ

Berminat untuk menjadi Jurulatih Sifu Taj? Tunggu apa lagi, ayuh daftar sekarang!

PERSEDIAAN PERALATAN DAN KELENGKAPAN

PIHAK QC AKAN MENYEDIAKAN
  • Borang Maklumat Diri
  • Modul Jurulatih Sifu Taj (JuST)
  • Modul Gerak Gempur Sifu Taj (G2ST)
  • Kertas Ujian Kelayakan Brain Analysis (BAST), Personality Analysis (PAST)
  • Buku Kerja Bijak Sifir
  • Borang Ujian Pengesanan
  • Borang Maklumbalas
  • Sijil

KOS PELABURAN

  • JURULATIH UTAMA
  • RM580
    per
  • REFRESHMENT
  • RM180
    per

LOKASI HOTEL DAN HOMESTAY BERDEKATAN

SENARAI HOTEL
  • Casuarina @ Meru Ipoh |05-5299999
  • Hotel Valya Meru Raya |05-5252806
  • Indra Hotel - Boutique Suites |05-5491333
  • Cute Hotel |05-5253466
  • T Hotel Ipoh |05-5253167
SENARAI HOMESTAY
  • Homestay Seri Meru |012-4691980
  • The Premier Homestay Meru Ipoh |013-4799358
  • Homestay Adells Meru Ipoh |019-6757120

TENTATIF PROGRAM

08.00pg: Pendaftaran Peserta
08.30pg: Sarapan Pagi
09.00pg: Pengenalan JuST
10.30pg: Minum Pagi
11.00pg: JuST Info 01:Amali dan Interpretasi
  • Ujian Pengesanan Tahap Penguasaan Asas Matematik
  • Ujian Awal Tahap Pengusaan Sifir dan Pendaraban Fasa 1-4
  • Ujian Pengesanan Otak Dominan
  • Terapi Permainan
01.00ptg: Solat Zohor dan Makan Tengah Hari
02.00ptg: JuST Info 02:Bijak Sifir Fasa 1
  • Kaedah dan Konsep
  • Sifir 0,1,2,3 dan 4
  • Ujian Akhir Tahap Penguasaan Sifir Fasa 1
03.30ptg: JuST Info 03:Bijak Sifir Fasa 2
  • Kaedah dan Konsep
  • Sifir 5,6,7 dan 8
  • Ujian Akhir Tahap Penguasaan Sifir Fasa 2
04.30ptg: JuST Info 04:Bijak Sifir Fasa 3
  • Kaedah dan Konsep
  • Sifir dan Pendaraban 9
  • Ujian Akhir Tahap Penguasaan Sifir Fasa 3
05.30ptg: Minum Petang dan Bersurai
08.00mlm: JuST Info 06:Bijak Sifir Fasa 4
  • Kaedah dan Konsep
  • Sifir 10,11 dan 12
  • Ujian Akhir Tahap Penguasaan Sifir dan Pendaraban Fasa 4
11.00mlm: Bersurai

Stress la mengajar matematik. Dah ajar tapi tetap jugak tak faham. Dah ajar sifir tapi tak ingat-ingat. Darab kotak-kotak pun salah lagi. Mereka masih lagi takut-takut lagi dengan nombor. Tu apa yang anda rasa kan? Tidak kira guru atau ibu bapa. Keep Calm and let FaST help you. FaST? Apa tu FaST? Mudah kata ia adalah kursus bagi membantu masalah sifir. Jadi, JOM ! Alami sendiri keajaiban matematik kami. Belajar untuk Mengajar.

PROGRAM FASILITATOR SIFU TAJ (FaST)

Program Fasilitator atau dikenali sebagai FaST merupakan salah satu usaha QC Group Sdn Bhd dalam memenuhi pasaran dan permintaan di seluruh negara. Kursus ini dikendalikan oleh Sifu Taj sendiri. Selepas peserta yang menyertai program ini mereka akan ditugaskan sebagai fasilitator bagi membantu Jurulatih Utama (JU) dalam mengendalikan sesuatu program BijakSifir. Selain itu, untuk makluman pencarian JuST hanya dibuka 6 kali setahun.

LOKASI

HQ QC Group

PENYERTAAN

Terhad Kepada 4 Orang

PESERTA AKAN MENDAPAT

Sijil,Modul,Slide dan Makanan Disediakan

SKOP

BIDANG TUGAS

  • Membantu Jurulatih Utama (JU)dalam menjalankan program.

  • Membantu kelompok kecil peserta semasa program berjalan.( 1 fasi, 10 peserta )

OBJEKTIF

PROGRAM

  • Untuk meningkatkan kompetensi diri.

  • Untuk mempelajari teknik baharu dalam sifir.

  • Mengendalikan kumpulan kelompok kecil(10 orang)

  • Mengasah teknik mengajar yang lebih efektif dan efisien

  • Meningkatkan keyakinan diri dalam mengajar matematik.

  • Untuk membantu Jurulatih Utama (JU) mengendalikan program

  • Membantu memberikan tumpuan kepada soalan-soalan yang popular dalam Matematik.

  • Memberikan pendedahan tentang kaedah dan cara mudah untuk memahami konsep Matematik.

PERSEDIAAN PERALATAN DAN KELENGKAPAN

PIHAK QC AKAN MENYEDIAKAN
  • Borang Maklumat Diri
  • Modul Jurulatih Sifu Taj (JuST)
  • Modul Gerak Gempur Sifu Taj (G2ST)
  • Kertas Ujian Kelayakan Brain Analysis (BAST), Personality Analysis (PAST)
  • Buku Kerja Bijak Sifir
  • Borang Ujian Pengesanan
  • Borang Maklumbalas
  • Sijil

KOS PELABURAN

  • FASILITATOR
  • RM180
    per
  • REFRESHMENT
  • RM120
    per

LOKASI HOTEL DAN HOMESTAY BERDEKATAN

SENARAI HOTEL
  • Casuarina @ Meru Ipoh |05-5299999
  • Hotel Valya Meru Raya |05-5252806
  • Indra Hotel - Boutique Suites |05-5491333
  • Cute Hotel |05-5253466
  • T Hotel Ipoh |05-5253167
SENARAI HOMESTAY
  • Homestay Seri Meru |012-4691980
  • The Premier Homestay Meru Ipoh |013-4799358
  • Homestay Adells Meru Ipoh |019-6757120

TENTATIF PROGRAM

08.30pg: Pendaftaran Team QC
09.00pg: Ta'aruf:
Muhamad Tajudin bin Mustafa K.B.;P.A.
09.30pg: Pengenalan QC and FaST:
Muhamad Tajudin bin Mustafa K.B.;P.A.
10.00pg: Minum Pagi
10.30pg: Analisis Tahap Penguasaan Sifir
Analisis Tahap Pengetahuan Sifir
Ujian Awal
Ujian Minda Awal
Ujian Minda Akhir
Pengenalan Sifir:
Muhamad Tajudin bin Mustafa K.B.;P.A.
11.00pg: Bijak Sifir Kaedah Sifu Taj
Sifir 0 - 2
Ujian Akhir Sifir 0 - 2
Sifir 9 - 12
Ujian Akhir Sifir 9 - 12
Sifir 3 - 5
Ujian Akhir Sifir 3 - 5
Sifir 6 - 8
Ujian Akhir Sifir 6 - 8
Ustazah Che Nurul Khairunnisa bt Che Kadir
12.30tgh: Ujian Kelayakan FaST:
Ustazah Che Nurul Khairunnisa bt Che Kadir
01.00ptg: Makan tengahari
Solat Zohor
02.00ptg: Terapi Sifir: Asas Penguasaan Matematik
Terapi Fobia Matematik: Ketahui Simptom dan Cara Mengatasinya
Pedagogi dan Andralogi Matematik:
Muhamad Tajudin bin Mustafa K.B.;P.A.
03.00ptg: Perancangan FaST 2018:
Ustazah Che Nurul Khairunnisa bt Che Kadir
Muhamad Tajudin bin Mustafa K.B.;P.A.
03.30ptg: Soal Jawab:
Ustazah Che Nurul Khairunnisa bt Che Kadir
Muhamad Tajudin bin Mustafa K.B.;P.A.
04.00ptg: Solat Asar
Minum Petang
Bersurai
TOP